Het Dru complex in Ulft is een oud fabriek complex waar vroeger hard gewerkt werd aan de productie van allerlei apparatuur. Nu is het een bruisend centrum van cultuur. Op 11 februari zijn daar zingende mensen te horen. Verschillende koren met kleding, elk in hun eigen kleurenpallet zijn tijdens optredens te bewonderen. Bij binnenkomst is het een drukte van belang en de koffiegeur komt je tegemoet. Wat is er in Ulft aan de hand?

Het BALK Festival Oost 2017 wordt in de Dru gehouden. Vierentwintig koren doen mee aan dit festival. Ook Zanggroep Exclusief staat op de lijst. De koren treden op voor elkaar en voor meegereisd Zanggroep Exclusief tijdens een optreden op het BALK Festival Oost 2017publiek. Wat deze dag extra bijzonder maakt , is dat er workshops zijn, dat we beoordeeld worden en dat er video opnames worden gemaakt. Leuk voor de koren en leuk voor onze website!

Ons koor, Exclusief, heeft, net als alle andere koren, twee keer een optreden van een kwartier.  De spanning is voelbaar, optreden is altijd spannend. Mens, wat werken we hard en ingespannen om een leuk en goed optreden neer te zetten! Voor de focus hadden we de inzing sessies ook hard nodig om alle spiergroepen en onze stembanden goed los te maken.

Het Balk festival  geeft ons ook de mogelijkheid mee te doen aan een workshop. We worden gecoacht door Esther Zaad op ons nummer I gotta feeling. Normaal staat Arnold, onze dirigent,  voor de groep. Nu worden we gecoacht door een vrouw, daar moeten we even aan wennen. Ze zet een paar puntjes op de i. Waar wij ‘do it’ zingen als ‘doe it’ adviseert zij echt Engels te zingen en het uit te spreken als ‘duw it’.

Zingen is leuk, ja! Aan het eind van de dag ben ik moe. Een hele dag met de zanggroep op stap! Kijken bij andere koren, zelf zingen en een workshop meemaken. Ik voel dat ik hard heb gewerkt. En ik niet alleen. Ik zie het ook aan de koorleden om mij heen.

Is het een geslaagde dag? Ja zeker! Al dat oefenen, al die repetities. Voor optredens zoals vandaag, daar doen we het voor. Houd deze website in de gaten. Video opnames van onze optredens komen binnenkort online.

Ja, zingen kan ook hard werken zijn!

Eén gedachte over “Ja, zingen kan ook hard werken zijn!

  • 4 maart 2017 om 12:47
    Permalink

    Het was spannend, leerzaam en leuk! Weer een stap gemaakt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *